Schuif aan bij The Passion!

Kijk samen The Passion op donderdag 28 maart. Het muzikale evenement wordt voor de veertiende keer georganiseerd, deze keer in Zeist. Op Witte Donderdag wordt het Paasverhaal op een unieke wijze verteld. De cast, vol bekende Nederlanders, zingt, presenteert en vertelt over de belangrijkste gebeurtenis uit de Bijbel. Jaarlijks kijken miljoenen mensen naar The Passion. Voor veel mensen is het een jaarlijks ritueel geworden waarbij ze stilstaan bij waar het echt om draait in het leven.


Zullen we The Passion samen kijken? Hoe mooi is het om dat samen te doen, in plaats van alleen op de bank. We maken er een mooie avond van met een hapje en een drankje. Nodig ook gerust anderen uit hiervoor!


Gratis toegang, aanmelden is niet nodig.


Datum&tijd: Donderdag 28 maart, 20:00 inloop, 20:30 start uitzending

Locatie: Rode Kruis gebouw, Van der Leeklaan 3, 1185DM Amstelveen

Bezoek het Passion kruis in Amstelveen!

The Passion is uitgegroeid tot een begrip in Nederland. Hét symbool van die uitzending is het witverlichte kruis. Niet toevallig ook hét symbool van het christelijke geloof wereldwijd. Een replica van dit kruis is te zien op een centrale plek in Amstelveen. Een welkom voor iedereen, jong en oud, om langs te komen op zaterdag 30 maart.


Juist Stille Zaterdag is een dag om even stil te staan. Het is een confrontatie met het lijden & sterven. Van toen en nu! Bij het kruis denken veel mensen aan wat Jezus moest doormaken, maar ook wat er nu nog in de wereld gebeurt. Maar we maken ons ook op voor Pasen: een hoopvol, nieuw begin. Kom langs voor een bezoek. Dan wordt je uitgedaagd om na te denken over loslaten en afscheid nemen, over lijden en zorgen. Maar ook over hoop en een nieuwe start!


We staan op zaterdag 30 maart met kruis op het Stadsplein in het Stadshart van 12:00 tot 16:30 uur.


Tenslotte, om 16:30 uur kun je vanaf het Stadshart meelopen in een processie ('optocht') waarin jongeren het kruis dragen naar het gebouw 'De Schakel'. Zo'n tocht kan ook een moment van bezinning zijn. Om na te denken over de moeilijkheden en de uitdagingen in het leven. Hoe gaan wij daarmee om? En kijken we genoeg om naar anderen die lijden? Geloven wij nog wel in elkaar? De tocht duurt ongeveer 30 - 45 minuten. Je bent vrij om aan te sluiten.

Wil je meehelpen?

We kunnen je hulp goed gebruiken. Of het nu met opbouwen, gesprekjes aanknopen of catering is. Hier kun je aanmelden om mee te helpen met één van de activiteiten.


Heb je vragen of wil je reageren? Dat kan via Lars Grijsen, lars@stadshartkerk.nl of 0613216486

Wil je door het jaar heen op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom Geloven in Amstelveen? We versturen zo nu en dan updates via onze nieuwsbrief.