Collage (klik voor vergroting)

Terugblik Lichtjestocht Amstelveen
23 december 2022

Op vrijdagmiddag 23 december keken ruim 35 medewerkers uit minimaal 5 verschillende kerken (Pauluskerk, Stadshartkerk, Immanuelkerk, Crossroads, CAMA) veel op hun buienradar-app. De hele dag al regen en die avond zou de lichtjestocht zijn! Om 17.00 uur startten we met soep en kerstbrood, om vervolgens de verkleedkleren aan te trekken en in de regen te gaan opbouwen. Om 18.30 uur komen de eerste deelnemers aan bij een sfeervolle ontvangst voor de Kruiskerk. De regen is ook bijna gestopt! Het normaal donkere park rondom deze kerk ziet er niet veel later zeer sfeervol uit. Overal zijn lichtjes te zien van deelnemers die hun weg zoeken naar de volgende scène. De start is bij de wijzen; er moet naar een ster gezocht worden door de deelnemers door één van de verrekijkers. Daarna vertellen de engelen dat er goed nieuws is; er is een kindje geboren. Bij de gezellige herberg (een geïmproviseerde, want een partytent in het donker in de regen opzetten ging niet zo goed) blijkt dat er geen plek meer was voor Jozef en Maria. De deelnemers steken de weg over om vervolgens bij koning Herodes langs te komen. Hij wilde natuurlijk graag weten waar het kind geboren is. Leuk detail: veel kinderen kwamen na afloop nog even terug bij Herodes om hem te vertellen dat ze het kindje gevonden hadden om vervolgens expres de compleet verkeerde kant uit te wijzen! De volgende halte was de volkstelling van de Romeinse soldaten. Zij telden maar liefst 168 deelnemers deze avond. Tegen het einde van de route liep je de herders in het veld tegen het lijf, bij een vuurtje vertelden zij dat er in de allerlaatste stop van de route iets heel bijzonders te zien was. En ja; het bijzondere feit dat Jezus als kind op aarde werd geboren, werd ontroerend zichtbaar in de stal. Geen opsmuk, geen paleis, maar met wat echte schapen erbij. Zo kwam de Redder op aarde. Na de tocht wachtte mensen bij de Pauluskerk warme chocolademelk en werden er boekjes en cd’s uitgedeeld om verder te gaan met het verhaal van Kerst. We kijken terug op een succesvolle, eerste editie. Gezien de korte voorbereidingstijd zijn we blij met het resultaat: een goed bezochte lichtjestocht waar het goede nieuws van Kerst te zien en te beleven was. De goede samenwerking tussen verschillende kerken smaakt bovendien naar meer. Het kan nog beter en mooier. Misschien dat er nog meer kerken kunnen aanhaken. We hopen dat dit eerste keer is van een mooie nieuwe traditie rondom Kerst in Amstelveen. We zijn alle medewerkers, kerken en geldschieters heel dankbaar voor alle hulp. Samen hebben iets moois neergezet.

Flyer

Lichtjestocht Amstelveen
23 december 2022

Beleef het kerstverhaal in Amstelveen. Volg de route en ontdek het kerstverhaal. Je ontmoet Romeinen, engelen, herders en de wijzen uit het oosten. De route eindigt natuurlijk in de stal bij Jozef en Maria en het kindje Jezus. Bij het eindpunt is warme chocolade met wat lekkers. Neem je eigen lampje mee en ga op reis!

Experience the Christmas story in Amstelveen. Follow the route and discover the Christmas story. You meet Romans, angels, shepherds and the wise men from the east. The route naturally ends in the stable with Joseph and Mary and the baby Jesus. At the end point is hot chocolate with something sweet. Bring your own light and go on a journey!

Start: 18:30 - 19.15 uur

Route

De route start bij de Kruiskerk (Van der Veerelaan 30A, Amstelveen) en eindigt bij de Pauluskerk (Wolfert van Borsselenweg 116, Amstelveen). Er komt hier binnenkort een gedetailleerd kaartje.

The route starts at the Kruiskerk (Van der Veerelaan 30A, Amstelveen) and ends at the Pauluskerk (Wolfert van Borsselenweg 116, Amstelveen). A detailed map will be here shortly.

Over ons / About us

De route wordt georganiseerd door verschillende kerken in Amstelveen.

The route is organized by various churches in Amstelveen.

Meer activiteiten

Kun je er geen genoeg van krijgen? Er zijn nog veel meer kerst-activiteiten in Amstelveen.
Bekijk alle kerst-activiteiten

Wil je door het jaar heen op de hoogte blijven van Geloven in Amstelveen? We versturen zo nu en dan updates via onze nieuwsbrief.